Kör

Kom hem nyss hem från kören! Det va super duper kul. Alla var glada om det va roliga låtar och vi fikade efter och flummade på, jätte kul :) Måste fortsätta! För alla som går i 8:an till sista året på gymnasiet för komma på tisdager kl 18.00 och sjunga om dom vill :)
En av låtarna som vi sjöng:



HAHAHHAH! Min humor!

http://www.n0.se/f/n/7e2c4_1321796352.png




Det gick väl sådär... :/

Hejsan! :)
Idag var jag på skolan. Det va väl som en vanlig skoldag antar jag, hände inte så mycket :P Sen när jag kom hem så kollade jag på Greys anatomy och myste. Skönt att slappa ibland också :)
Sen så måste jag berätta för min kära blogg att jag är inte tillsammans med Linus Bellmann längre. Vi bodde för långt ifrån varandra, träffades nästan aldrig och det gick inte så bra så vi båda tyckte de va en bra idé att göra slut. men nu är vi bara vänner iallafall!

Imorgon ska jag på ungdoms kör :D SJUKT KUL!!!!!
Älskar att sjunga med vågar inte göra det officielt så då kan man ju göra det i kör i stället och jag älskade att vara med när min mormor hade körer. Det är jätte kul och alla är så glada och ja. :P
Men nu blire att plugga franska istället :/ KUL!



Cimorelli

Var med Linda idag, vi bara slappade och kollade på film, jätte skönt! Sen så åt vi Daim tårta! Hur nice som helst!
Sen så visade hon dom här, dom alla är systrar och jag tycker dom är jätte duktiga ;)



Det snöar!

Imorse när jag vaknade så fick jag ett sms av Linda. Det stog: Det SNÖAR!!!!
Jag for upp ur sängen och kollade ut och gissa vad? Det snöade as mycket! :D Happy face!





Julstämning

Det är så himlans mysigt hemma hos mamma nu! hon har julpyntat och jag känner nu att de är snart jul!

 




A cause des garcons

Den här låten lyssnade vi på franskan, haha, våran lärare stog o dansade loss. Men en sak som var ganska coolt som hon berättade va att danserna som dom  dansar är inte koregrafierad eller hur man säger. Dom bara dansar utan att veta hur ;) Roligt att få vara med och spela in !



Miin fina kaktus!

Min kaktus har fått ögon och en stor näsa :P




The sky can every one see!




Till SO

Frågeställning

 

Vem va Mahatma Gandhi?

 

Varför är han så känd?

 

 

Gandhi

Mahatma Gandhi kom från en köpmannafamilj. Han va en Indisk advokat, politiker och en andlig ledare. Han var en av ledarna i kampen för ett fritt och självständigt land, alltså Indien. Han hade tankar om icke våld, det blev grunden för hinduismen.

Mahatma föddes den 2 oktober år 1869 i Indien hos en Indisk familj. Han levde ett harmoniskt liv med sin mamma och pappa. Hans pappa , Karamchand, jobbade som jurist och blev senare premiärminister. Hans mor, som uppfostrade honom, var en stark troende hindu. Hon uppfostrade Mahatma att han inte ska använda våld, inte skada levande varelser, han lärde sig också om vegetarianism, att han inte ska äta kött.

I maj 1883, när han blev 13 år så gifte hans familj bort honom med en tjej i samma ålder. Dom fick fem barn. Han flyttade sedan till London för att plugga juridik. Hans fru och hans barn stannade kvar i Indien. Han hade lovat sin mor att han skulle fortsätta att leva under hinduismens regler, att han inte skulle äta kött, dricka alkohol osv. Medans han pluggade i London blev han mer och mer troende. När han år 1891 flyttade tillbaka till Indien för att fortsätta studera så gick det inge bra för han vågade inte, han va för blyg och osäker, men han va en utbildad advokat.

 

När han va 24 år så blev han erbjuden ett jobb i Sydafrika. Han tackade ja och flyttade dit för att arbeta en tid, men han blev väldigt chockad av hur han blev behandlad. Dom diskriminerade folk, särskilt människor från Indien. Han blev avkastad från ett tåg, när han vägrade flytta från första klass till en tredjeklassvagn när han hade en förstaklassbiljett. Han blev också slagen av en chaufför för att han vägrade resa på en fotplanka för att lämna plats åt en annan mer ''värd'' person. Han blev också utestängd från flera hotell. När allt detta hände så vaknade han till och såg alla orättvisor och rasism mot Indier.

 

 

Gandhi, en kämpe!

 

Efter all diskriminering i Sydafrika så började Gandhi att kämpa för ett samhälle där alla var lika mycket värda. Han bestämde sig för att stanna längre i Sydafrika för att hjälpa Indierna att förskaffa rösträtt. År 1897, då Gandhi återvände till Indien på en snabb resa, blev han attackerad av en brittisk mobb som ville trycka ner honom för att han kämpade för ett självständigt Indien. Indien va ju en brittisk koloni, så de vore ju inte så bra om dom blev av med Indien för där fanns de ju mycket te som dom kunde tjäna pengar på. Så dom ville helt enkelt stoppa dom.

År 1906 kungjorde den brittiska regeringen en ny lag där dom tvingade kolonins indiska befolkning att registrera sig. Det året antog Gandhi sin levnads tanke om satyagraha (att hålla fast vid sanningen), han uppmanade sina landsmän att gå emot den nya lagen och utstå bestraffningarna för att dom går emot lagen, istället för att gå emot med våld. Detta ledde till sjuårig kamp där tusentals indier fängslades, piskades eller till och med sköts för att dom hade strejkat, vägrat registrera sig, bränt sina registreringskort eller gjort något liknande.

 

År 19014 återvände Gandhi tillbaka till Indien igen och stannade där i resten av sitt liv, förutom en gång då han va på en kort resa till Europa.

 

Gandhis första större framgång skedde 1918 med satyagrahakampanjerna i Indien. I en del ställen i Indien så odlade man olika växter för att få fram färgämnen och andra växter man kunde tjäna pengar på, istället för att man odlade mat så att folket kunde överleva. Detta va britterna som odlade. Dom tryckte undan invånarna med missiler och och jordägarna (dom flesta va britter) därför levde folket under fattigdom. Byarna va väldigt ohygieniska och smutsiga. Efter svältkatastrofen tog britterna ut en tung skatt som de insisterade på att höja. Det va verkligen katastrof då.




Konfaträff

Hejsan!
Idag vare skola, den va seg och jobbig men lite kul. Hade dans, sen så slutade vi tidigt så då satt jag och Emil och spelade Ipod i cafeterian! :P Sen så stack vi till 3 bussen med Alva S, Klara och Malin. När vi kom till Järpen så gick jag med tjejerna för Emil skulle på Ica. Sen så stack vi alla på konfaträff. Den va tuff må jag säga för vi pratade om döden och några började att gråta och själv så fick man många tankar i huvudet men sen så hade vi mysigt och fick göra lite som vi ville :) Jag satt och lekte tagen med Alva i soffan och vi ''bråkade'' och sammtidigt försökte Malin och Emma försöka stoppa oss men de gick inge bra för vi gav aldrig upp så då gick alla dom förutom jag som satt och pratade med några andra där :) Sen så orkade jag inte vara kvar, va så trött så då stack jag hem. Haha, jag har bara 20 meter hem ;)
Men nu så bjuder jag lite på bilder eftersom de va så länge sedan! :)

Suddig bild? Jag vet :/ Men här va ett ställe på konfan :)

En söt bild på Josefin och Johanna!

Sen skulle de komma upp en till bild men den blev så suddig :P Men nu ska jag spela spel med Linda på msn! Hej!

 




Kvällsbadet

Hej hopp!
Idag va de skola, den sög så himla mycket, kände mig helt konstig! Aja! Sen när jag kom hem så lagade jag hamburgare sen så stack jag på kvällsbadet med Nicke Prestberg och vi simmade och ja, gör de man brukar göra när man badar :P Sen så stack jag, Nicke och en som heter Lucas ner till ''byn'' och sen så stack Lucas och då gick vi och köpte godis! GOTT! Sen så skulle Nicke kolla på bandy eller vad det va så då gick jag hem, känner att jag knappt kan röra mig för vi hade världens jobbigaste träning på idrotten och sen så badade jag ju så nu kommer jag inte kunna röra mig på 1 vecka :O!

Imorgon äre dans, de är kul, as kul! :D ja... om man kunde röra sig! Sen så blire de konfaträff :) Men där behöver man iallafall inte röra sig! De ska bli kul!
Sen på fredag så ska Gunnar komma och kolla på Eclips! Sen så sticker vi på gården :) Det här är jag om några minuter ;)
God natt!



Min önskelista i Jul




Skola, feber, godis!

Hej hopp!
Igår så va jag på bio med några härliga tjejer i 8:an. Vi kollade på breaking dawn! Den va hur bra som helst, absolut inte som dom andra filmerna tycker jag! Men den va hemsk! Jag förstår varför dom gav 15 års gräns från början. Den ger ju en skev bild av graviditet, och jag tycker den va rätt så läskig och jag brukar inte vara så skänslig för skräckisar. Jag tycker de va så fint på slutet när hon blev som hel igen och blev en vampyr! De va jätte fint, nästan så man började att gråta!

Idag va de skola, den va faktiskt riktigt okej förutom att jag hade typ feber på slutet så då åkte jag hem med en lite tidigare buss sen så lagade jag mat och nu sitter jag och äter ferarribilar i sängen :) Med datan i knät. Kan de bli så mycket bättre när man är sjuk?

Aja men nu ska jag väl gå, hej svejs!





Akilles mys!

Vad blev bäst? Starka färger eller svaga färger?







Svårt med julklappar!

Idag har jag funderat på vilka man ska ge julklappar till. De är så himla svårt. Man vill liksom veta vilka man själv får av men de känns ju konstigt att fråga! Sen om man får av någon men inte tänkte ge till dig så bllir det ju jätte pinsamt och lika om man ger bort till någon men inte den ger tillbaka :O Då känns de ju jobbigt, och när de gäller tjejerna i klassen så vill jag ju ge alla för dom betyder mkt för mig men jag har ju tammetusan inte råd! :( Så då blire ju jätte svårt så nu har jag bestämt mig för att jag ska ge till mamma, pappa, Alma och några riktigt nära vänner.
Jul kan vara riktigt kul men också ha höga förväntningar!




Sony SLT-A35

I jul ska jag bara önska mig pengar, mamma har sagt till typ alla släktingar att jag bara önskar mig pengar, haha, hon sare till mig så då avslöjade hon ju lite ;) Men jag har bestämt mig för vilken kamera jag ska satsa på iallafall!

Sony SLT-A35

Den har inbyggd bildstabilition i huset som är väldigt bra, objektiven till är inte så dyra och man kan ha många olika objektiv till! 16,2 mega pixel. Den kan ta 7 bilder/s
Sony SLT-A35 + 18-55mm

den kostar runt 4000-5000:-

 

 




Grattis alla som heter Moa :D

Idag har man ju namnsdag! Grattis alla som heter Moa ;)



Miss you my dear!

Så sorgligt, vet vilka de här är och har träffat den där hästen, den blev lite halt och hon (hästen) kunde bli bättre med llite sjukgymnast och de erbjöd sig att köpa henne så hon blev bättre, liksom ge henne en chans men Åre ridklubb ville inte så dom avlivade henne :( Så himlans sorgligt!



Michaela

Tog en bild på Michaela för ett tag sen med min mobilkamera!


Lite suddig men rätt så okej för att ha blivit tagen med min mobilkamera ;)



Skor jag vill ha!

Jag vill ha nya ''vinterskor'' mina skor som jag har nu har jag haft i över 1 år + att de inte riktigt är vinterskor :( Så jag har kikat runt lite och hittade:
Warm lined midcut boot Warm lined midcut boot
din sko, 345:-

Mod. 48, FACE
eurosko 999:-
Midcut bootMidcut boot
Din sko 499:-





Lev livet, det går inte i repris!

Bästa mottot ju! Helt sant! Men jag sat o kollade igenom bilder på datan och hittade den här, älskar den verkligen!

Det är bara Albin(hunden) som är i fokus, de är de jag gillar ;)



Världens största stjärnfall!

Hejsan! Nu ska jag berätta en helt sjuk sak jag såg i morse.
Jag satt o tittade på TV och så kollade jag bara ut igenom fönstret en snabbis och såg världens största stjärnfall!!!! DEN VA SHIT STOR. Jag flög upp ur soffan o sprang fram till fönstret men såg inget mer, jag sprang till telen o ringde pappa men han svarade inte så jag bara hoppade runt för att jag va så ivrig :P Haha!
Först trodde jag att jag såg i syne men då hörde jag att fler hade sätt de ;)



Men iallafall, snart ska jag äta sen sticker jag och BADAR :D Jätte kul ;) Men nu ska jag gå, hej hej!



Simning imorgon

Hej hopp! Idag vare skola som vanligt, men de va så himla flummig :P Sen så åkte jag till mamma för att vi skulle ut o rida men hon orkade inte så då åkte jag tillbaka till pappa och just nu sitter jag o busar med Alma o hennes kompis tilda ;)


Imorgon tänkte jag sticka till badet i Järpen med Marit och simma, vill börja träna för jag känner mig så fräsh och hurtig då ;) Men vi hörs!




Farsdag!

Hej hoopp, kom nyss hem från att jag har varit ute o ridit :P De va jätte mysigt med de blåste och regande och vid den här årstiden så ska de faktiskt snöa! Sen så måste alla gratta sina pappor för de är ju farsdag ;)
min coola pappa (eller han tror han är cool)

Är duktig på att vara konsig

Är duktig på att vara riddare


Hahaha, snygg han va :P

Och världens bästa pappa!



The power of words




Vill fotografera!

Hej hopp! Idag va jag med Emma i Åre :) (sorry för att jag inte har bloggat på länge) sen så igår så va jag på gården o de va jätte mysigt! Vi satt och pratade mest hela tiden!
Imorgon ska jag rida sen så ska jag på nå möte :O Vette tusan vad men men... Berättar sen när jag förstår, de är min mamma som har dragit med mig på de där!

JAG VILL FOTA! Men kan jag de? NEJ! För kameran är hos mamma och jag hos pappa o jag har inte vart i järpen på länge men imorgon ska jag hämta den sen så kommer de bilder. Vill så gärna fota frosten som är ute nu, de är såååååååå fint ute! Men snön kan gärna komma ;) Vill ut i snön och leka! Åka skidor osv :D
och sen så måste jag bara berätta att Word feude är verkligen beroendeframkallande! Så börja aldrig att spela de säger jag bara. Men nu ska jag gå nånstans och hitta på nå! Hejdååå!

<---- ej okej...



Home today

Hej, idag stannar jag hemma, orkar inte med skolan just nu! Mår inge bra, inte i kroppen utan i huvudet! Så måste hitta mig själv lite! Så jag har bestämmt att sitta o spela spel på spel.se hela dagen, för de känns riktigt roligt nu! Sen måste jag plugga SO för vi har SO prov på torsdag. Så passar på nu när jag är hemma! Men äre någon som har tittat på MTV EMA galan?
Jag kollade på reprisen igår och Lady Gaga slår ju allt med sina kläder :P Hah! Igår hade hon nån stor sak som som ut som nått rymdskepp! :P

Men nu ska jag gå å sova en stund, hej!




Brunett...

Jag har just färgat håret och de blev inte alls som jag hade tänkt mig :S Det skulle typ bli mörk blond men de blev typ ljus brun :P OPS! Så här se de ut då!




New stuffs!

va ju i Åre igår och de här kom med hem ;)





Åre

Hej hopp! Idag ska jag till Åre med mamma (kanske Sara) få se vad man köper men några saker jag ska köpa är:
Nagellack

Visibly clear (min är slut)

Och hårfärg (funderar på att färga håret)


Mörk blond, men vi får väl se hure blir :)
+ att jag har riktigt tråkigt just nu, har liksom ingenting att bjuda på här i bloggen! Hah, men jag visar senare vad jag köpte i Åre, ska till Sara sen också så de kanske blir senare! Hej svejs



Jesper

Imorse va vi och hämtade en ny häst, en lite lite pytte häst :P Jesper, hur söt som helst, vi ska ha han på foder :) En häst åt lilla systern. Hah, en liten video på honom.




NY HEADER!

Har nu gjort om bloggen lite, en ny header ;) Vad tycks? ser ni den inte så tryck F5



Över redigerad?

Himlen va fantastiskt fin igår så jag var bara tvungen att ta kort :) Men vilken är bäst? Den redigerade? Är den för redigerad? Hjälp tack?
FÖRE:


EFTER:

Vad tycker du ? :)



Smoothie

Hej hopp! Igår så va jag ju med Michaela, vi kollade på film, spelade gitarr, va ute o gick med hundarna och gjorde en JÄTTE god smoothie! Jag tänkte visa/recept på hur vi gjorde ;)
Vi hade i:
• 800 g vanilj yoghurt
• 300 g bär (hallon, blåbär)
• 1 stor banan
• 2 kiwisar
Och sen får man ju blanda i lite smått o gott som man vill ;) Och denna smoothie är ju hur nyttig som helst också, för bär är skit nyttigt, lika med banan och kiwi :) Hade inge socker i för vanilj yoghurten gjorde den söt.
Först såg de ut så här:



de är gryymmtt gott ;)
men nu ska jag äta frukost bye!



Östersund med Linus ✿

igår va jag ju med Linus :) Härligt de va! Vi gick runt och ''gosogooa'' heh! Jag åt massa men han åt inget, *suck* Jag frågade tillomed om han ville ha glass men nä då! Sen så vare värsta dramat på busstorget för de va några fullisar som satt o drack sprit på allmän plats o de får man ju inte göra så då kom polisen och tog allt sprit och hällde ut de sen så en av dom blev as sur och då tog dom in henne :P Snacka om att hon gjorde motstånd men hon va ju ganska liten så polisen hade ju inge problem! Heh :P Men sen så kom Emil och Marit och då åt Linus men inte mycket :O Spinkisen asså. Sen så åkte jag hem vid kl 5 och när jag kom hem så låg de värsta stora köttbiten på bordet! Blev as rädd men de va mamma o Micke som styckade en tredjedels ko :P Gott gott, men de såg inge gott ut när den va rå :S



Isag ska jag vara med Michaela, vi ska nog bara glida runt i Järpen :) Sen ska jag och mamma, kanske Micke sticka ut och rida! SAKNAT RUNA! Sen på fredag kanske Linus kommer igen! :D kulit. Men nu ska jag gå å släppa in Michaela så bye!





»Hej hopp! Det här är en blogg om mig och min vardag! Jag är en lite häst tokig tjej som älskar att dansa och sjunga! Bor uppe i det kalla Jämtland 2 mil från skidorten Åre. Rider, fotograferar och är ute på äventyr mest hela tiden! Hoppas du gillar bloggen och intresserar den dig så följ mig gärna med bloglovin. ♥